FREE SHIPPING: NL>€65 | EU>€150 | Worldwide>€175Van kruimels naar plezier

Posted by Journal This on

Altijd ben ik op zoek naar extra tijd. Extra tijd om meer plezier te hebben. 
En altijd kom ik tot de conclussie dat ik die maar niet kan vinden.🤔 
Dus ben ik in het tijdsperk beland van tijdsindeling- en perceptie. 
Dit behoeft misschien een kleine persoonlijke inleiding...


Persoonlijke inleiding

De afgelopen jaren zijn pittige tijden geweest. Ze stonden in het teken van een hoofdstuk afsluiten (relatie met vader van 2 van mijn kids) en een nieuw leven opbouwen. Dit nieuw hoofdstuk ging gepaard met een nieuwe thuis, nieuwe banen, nieuw ritme en heel-veel verwerking en afsluitingen. 

Kortom: verstand op nul en gaan. Hard en veel werken, in zowel mijn baan, privé als persoonlijke ontwikkeling. 

Inmiddels heb ik het geluk gevonden met mijn huidige partner, ons kindje samen (mijn 3e) en hoe we als samengesteld gezin zijn. Ik kan niets anders dan ongelofelijk dankbaar zijn voor hoe ik het nu heb.

De wervelwind is gaan liggen, de rust is wedergekeerd. Tijd om los te laten, gas terug te nemen.
Tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen: meer dingen doen waar ik blij van wordt. Meer tijd is dus één aandachtspunt, dingen waar ik blij van wordt een ander... Laten we maar bij het eerste beginnen.


Meer tijd

Ik heb een overzicht gemaakt van waar mijn kostbare "wakkere" tijd naartoe gaat. Dit heeft (hoe kan het ook anders...) geleid tot schokkende inzichten.🙈

Naast dat een kwart naar mijn baan gaat, besteed ik meer dan de helft aan reguliere, dagelijkse dingen (lees: schoonmaken, eten koken, was doen, persoonlijke verzorging, mail, enz). De helft! Nu is dat niet zo erg. Maar met een rekensommetje blijft er dan een kwart over voor andere dingen... Andere dingen die ik veel opvul met wat (in mijn hoofd) gebeuren,  “want dan is het maar gedaan".

Terug naar de dagelijkse, reguliere dingen. Wat ik het meest schokkende vond, is de manier waarop hiernaar kijk. (...ik neem je even me in mijn gedachtengang...)

 Als ik dit gedaan heb, kan ik weer verder.
Maar wat bedoel ik daarmee? 🧐
Verder met wat:?
Leven?!  Maar dan mis ik dus de helft van mijn leven!  De helft! 😳
En als ik daarbovenop de overige tijd opvul met (in mijn hoofd) moetjes?
Dan mis ik dus het leven! 😩

Je snapt het.. schokkend dus... Maar wel een openbaring! Tijd voor verandering!💪


To see, or not to see

Ik realiseerde me dat ik misschien niet helemaal de meest optimale tijdsindeling- en perceptie had... 
En bedacht me het volgende.

 Elk moment in je leven is een moment dat je leeft.  Als je alleen "vrije/plezier” tijd beschouwd als echte "leef" tijd, mis je dus het grootste gedeelte van het leven.  (Dat is wel een mooie om te onthouden: leef-tijd 😊)

 De key hierin is mindfulness + omdenken. Leven in het hier en nu, in het leven zijn. Daarbij dingen van een andere kant proberen te zien.  En zo begon ik de reguliere dagelijkse momenten van een andere kant te zien...🙃

 Een ochtend douche zien als verwerkingen van de nacht van me af laten spoelen. Genietend in warmte omhult, om een mooie, nieuwe dag vers te beginnen

 De schoonmaak zien als een heuze workout! Met extra aandacht voor squats en lunges om onder die bank te stofzuigen. En denk aan die buikspieren met een flinke dweilbeurt 😅. Zo kan sporten kan die dag worden afgevinkt. 

 Rondslingerend speelgoed zien als leerzame momenten van plezier die mijn kind achterlaat. Hij geen zin om op te ruimen geeft voor mij zo ineens een hele andere dimensie...

 Alle troepjes op de grond (kruimels, zand, stof) zien als ballast in het leven dat niet meer nodig was. En ja, proberen te laten liggen waar ze liggen voor een acceptabele tijd.. 🙈

 De was doen zien als een frisse start om je met nieuw leven te omhullen. Voel, ruik de schone was.De vieze was heeft niet zo mijn voorkeur...

 Het maken van een gezonde maaltijd zien als de connectie met alles wat nodig is geweest om dit voedsel uiteindelijk in je handen te hebben.En minder gezond voedsel zien als een verwennerij voor mijn smaak zintuigen...😋

 En zo kan ik nog even doorgaan.


Een leven lang leven

Ik ga me voornemen om dit vaker op deze manier te zien.
Om met mindfulness en omdenken meer "leef-tijd" te creëren.
Een extra glimlach, extra zintuiglijke waarnemingen.
Meer momenten plezier.
Momenten van besef dat ik leef, hier en nu, dat het moment het waard is om te leven.


Liefs Valerie

 

0 comments

Leave a comment